latenstaan

Wat is een alcoholverslaving?

Wat is een alcoholverslaving?

Verslavingen zijn heel vervelend en kunnen zorgen voor nare gevolgen bij mensen. Zo heb je natuurlijk veel verschillende verslavingen, maar valt het allemaal neer op hetzelfde. Een verslaving is een probleem dat je als persoon kan hebben. Zo kan het zijn dat je iets teveel doet en dat je hier niet meer vanaf kan komen. Een bekende verslaving is dan nicotineverslaving en hier vallen veel mensen momenteel onder. Zo zie je veel mensen roken en valt dit onder nicotine verslaving, nicotine is namelijk ook zeer verslavend. Vaak is een verslaving slecht en zorgt het voor veel gezondheidsproblemen waar je niet snel vanaf kunt komen. Stoppen met roken is bijvoorbeeld heel moeilijk en jaarlijks proberen veel mensen dit te doen zonder resultaat. Een andere erge verslaving is natuurlijk alcoholverslaving en deze verslaving kan echt levens verwoesten van gezinnen. Een alcoholverslaving is dat je altijd alcohol wilt drinken en dit doe je de hele dag door. Op deze manier ben je altijd dronken en weet je ook niet meer wat je aan het doen bent. Dit kan zorgen voor nare gevolgen voor je gezondheid, maar ook voor het welzijn van jezelf en die van je gezin. Zo kun je agressieproblemen krijgen en kun je een kort lontje krijgen.

Hoe krijg je een alcoholverslaving

Een alcoholverslaving kun je altijd krijgen en dit ligt er echt aan hoe jij in elkaar zit als persoon. Sommige mensen zijn namelijk verslavingsgevoelig en raken ergens sneller verslaafd aan. Terwijl dit bij andere mensen niet zo en deze mensen kunnen vaak drinken wat ze maar willen. Ook heeft het te maken met hoe jij voelt en hoe je mentale toestand is. Zo kan het zijn dat jij je slecht voelt en dat je hierdoor meer alcohol gaat drinken, zodat je alle slechte dingen vergeet. Dit kan zorgen voor een alcoholverslaving en kun je hier ook niet meer vanaf komen als jij dit wilt.

 

Afkicken

Als een alcoholverslaving heel erg is, is het verstandig dat je gaat afkicken. Zo moet je stoppen met drinken en kun je door middel van een kliniek goed geholpen worden met afkicken. Bij afkicken drink je niks en moet je wennen aan het drinken van geen alcohol. In het begin kan dit heel moeilijk zijn en kun je bijwerkingen krijgen en dit kan heel vervelend zijn. Met discipline en veel gesprekken kun je ervoor zorgen dat jij helemaal afgekickt en weer kan genieten van het leven.

MEER TE WETEN KOEMN

Afkomen

Effecten

drankjes